Forex Broker Recenzje i oceny 2021

Wszystkie nowe rankingi i recenzje brokerów Forex, zaktualizowane na rok 2021!

Odkryj najświeższe, najbardziej dokładne recenzje i oceny brokerów forex na rok 2021 wyłącznie w rankingu Forex. 

Szukasz nowego brokera forex lub chcesz poznać inne dostępne opcje i lepsze warunki handlowe? Jeśli tak, to dobrze trafiłeś!

Wiemy, że znalezienie nowego brokera forex nie jest łatwe. Nie wybierasz tylko spośród setek, a nawet tysięcy brokerów online. Branża forex nieustannie się zmienia i trudno trzymać rękę na pulsie. 

Należy pamiętać o ciągłym strumieniu rozważań, takich jak nowe przepisy, produkty, platformy, bonusy i promocje, konkursy, grzywny i ostrzeżenia. Przy tych wszystkich zmiennych może być trudno ocenić, który broker forex jest bezpieczny i niezawodny oraz zapewnia narzędzia i warunki potrzebne do odniesienia sukcesu. Forex Rank to portal, na którym można znaleźć najnowsze recenzje brokerów forex. 

Brokerzy Forex i CFD zapewniają dostęp do handlu lub spekulacji na rynku walutowym oraz wielu innych klas aktywów jako kontrakty na różnice kursowe. Prawie każdy może otworzyć konto rzeczywiste lub demo i rozpocząć handel na rynkach finansowych z minimalny depozyt w wysokości zaledwie 10 $. Aby handlować efektywnie, musisz znaleźć odpowiedniego brokera. Nie wszystkie oferują rzetelne usługi, a co gorsza część z nich stosuje nieuczciwe praktyki.

Dlatego ważne jest, aby przestudiować recenzje brokerów forex, które publikujemy w rankingu Forex, zanim zainwestujesz swój czas i pieniądze u brokera. Starannie filtrujemy wszystkich dostępnych brokerów forex, platformy i witryny, aby zapewnić Ci najbardziej wiarygodne i godne zaufania recenzje brokerów forex oraz rankingi platform forex.

Top 10 międzynarodowych brokerów Forex

Na tej liście znajdziesz dziesięciu najlepszych międzynarodowych brokerów forex z 2021 r., Zrecenzowanych przez analityka Forex Rank Zaznacz Prosz. Wychodzi z siebie, aby odkryć niezbędne informacje, które pomogą Ci dokonać właściwego wyboru.

1

małe logo avatrade
AVATRADE

Dźwignia finansowa: 400: 1 | Klienci z UE 30: 1

Min. Wpłata: $ 100

Metatrader

cTrader

Ogólna ocena: 9.8/10

Waluta podstawowa konta:

USD AUD GBP GBP

2

xm-xmall
Grupa Xm

Dźwignia: 888: 1 ** patrz uwaga

Min. Wpłata: $ 5

Metatrader

cTrader

Ogólna ocena: 9.7/10

Waluta podstawowa konta:

USD EUR GBP JYP CHF AUD RUB PNL HUF SGD ZAR

3

fxchoice-small
FXChoice

Dźwignia finansowa: 200: 1

Min. Wpłata: $ 100

Metatrader

cTrader

Ogólna ocena: 9.6/10

Waluta podstawowa konta:

USD EUR GBP AUD CAD BITCOIN GOLD

4

icmarkets-mały
Rynki IC

Dźwignia finansowa: 500: 1

Min. Wpłata: $ 200

Metatrader

cTrader

Ogólna ocena: 9.5/10

Waluta podstawowa konta:

USD, AUD, EUR, GBP, CAD, JPY, NZD, CHF, SGD, HKD

5

czarny mały
Rynki BlackBull

Dźwignia finansowa: 500: 1

Min. Wpłata: $ 200

Metatrader

cTrader

Ogólna ocena: 9.0/10

Waluta podstawowa konta:

EUR EUR GBP AUD NZD SGD CAD JYP ZAR

6

fpmarkets 2020 logo białe
fpmarkets

Dźwignia finansowa: 500: 1

Min. Wpłata: $ 100

Metatrader

cTrader

Ogólna ocena: 8.8/10

Waluta podstawowa konta:

AUD, CHF, EUR, GBP, HKD, CNY, NZD, SGD, USD

7

małe forex
Forex.com

Dźwignia finansowa: 50: 1

Min. Wpłata: $ 50

Metatrader

cTrader

Ogólna ocena: 8.6/10

Waluta podstawowa konta:

USD CAD GBP

8

nowy globalny pierwszy mały
Globalny Prime

Dźwignia finansowa: 200: 1

Min. Wpłata: $ 500

Metatrader

cTrader

Ogólna ocena: 8.4/10

Waluta podstawowa konta:

USD AUD CAD SGD GBP EUR

9

pepperstone
Pepperstone

Dźwignia finansowa: 500: 1 | Klienci z UE 30: 1

Min. Wpłata: $ 200

Metatrader

cTrader

Ogólna ocena: 8.2/10

Waluta podstawowa konta:

USD AUD EUR GBP CAD JYP NZD CHF SGD HKD

10

Logo XTB małe
XTB

Dźwignia: 30: 1 - 500: 1

Min. Wpłata: $ 5

Metatrader

cTrader

Ogólna ocena: 8.0/10

Waluta podstawowa konta:

EUR, USD, GBP, HUF

Ranga

Broker Forex

Maksymalna dźwignia

Metatrader

cTrader

Min depozytu

Waluta bazowa konta

Ogólna ocena

SIGN UP - zapisz się

Więcej informacji

1

małe logo avatrade
AVATRADE

400: 1 | klienci UE 30: 1

$ 100

USD AUD GBP GBP

9.8 / 10

2

Grupa XM

888: 1 ** patrz uwaga

$5

USD EUR GBP JYP CHF AUD RUB PNL HUF SGD ZAR

9.7 / 10

3

FXChoice

200:1

$ 100

USD EUR GBP AUD CAD BITCOIN GOLD

9.6 / 10

4

Rynki IC

500:1

$ 200

USD AUD EUR GBP CAD JYP NZD CHF SGD HKD

9.5 / 10

5

Czarny byk

500:1

$ 200

EUR EUR GBP AUD NZD SGD CAD JYP ZAR

9 / 10

6

fpmarkets 2020 logo białe
fpmarkets

500:1

$ 100

AUD, CHF, EUR, GBP, HKD, CNY, NZD, SGD, USD

8.8 / 10

7

małe forex
Forex.com

50:1

$ 50

USD CAD GBP

8.6 / 10

8

Globalny Prime

200:1

$ 200

USD, AUD, CAD, SGD, GBP, EUR

8.4 / 10

9

Pepperstone

500:1

$ 200

USD, AUD, EUR, GBP, CAD, JPY, NZD, CHF, SGD, HKD

8.2 / 10

10

XTB

500: 1 | Klienci z UE 30: 1

$5

EUR, USD, GBP, HUF

8.0 / 10

Ranking brokera Forex 2021

AVATRADE 98%
XM 97%
Wybór Fx 96%
Rynki IC 95%
Rynki BlackBull 90%
fpmarkets 88%
Forex.com 86%
Globalny Prime 84%
Pepperstone 82%
XTB 80%

** Dźwignia finansowa zależy od podmiotu grupy i instrumentu finansowego będącego przedmiotem obrotu.

Recenzje brokera Forex USA 2021

Ze względu na skomplikowane przepisy dotyczące rynku forex w USA, większość międzynarodowych brokerów forex nie akceptuje handlowców, którzy są rezydentami lub obywatelami Stanów Zjednoczonych. Dlatego amerykańscy handlowcy muszą wybierać brokerów regulowanych w Stanach Zjednoczonych. Jest tylko garstka brokerzy forex w USA. Oto lista brokerów licencjonowanych i autoryzowanych w USA.

Ranga

Broker Forex

Maksymalna dźwignia

Metatrader

cTrader

Min depozytu

Waluta bazowa konta

Ogólna ocena

SIGN UP - zapisz się

Więcej informacji

1

Forex.com

50:1

$ 50

USD CAD GBP

8.6 / 10

2

Oanda

50:1

$1

AUD CAD GBP GBP HKD JYP SGD CHF USD

8.2 / 10

1

małe forex
Forex.com

Dźwignia finansowa: 50: 1

Min. Wpłata: $ 50

Metatrader

cTrader

Ogólna ocena: 9/10

Waluta podstawowa konta:

CAD GBP USD

2

oanda-mała
Oanda

Dźwignia finansowa: 50: 1

Min. Wpłata: $ 1

Metatrader

cTrader

Ogólna ocena: 8.2/10

Waluta podstawowa konta:

AUD CAD GBP GBP HKD JYP SGD CHF USD

Rankingi platform Forex 2021

Wybór odpowiedniej platformy transakcyjnej forex może czasami być mylący. Jako nowy trader łatwo jest pomyśleć, że MetaTrader 4 jest jedyną dostępną platformą. Ale tak nie jest. Istnieje kilka platform transakcyjnych z unikalnymi funkcjami oraz pewnymi zaletami i wadami w zależności od Twojej strategii handlowej.

Jeśli jesteś nowym traderem, na początku tak naprawdę nie wiesz, czego potrzebujesz, co utrudnia wybór difficult najlepsza platforma handlu forex. Tak więc wykonaliśmy dla Ciebie ciężką pracę! 

Poniżej znajduje się przegląd najpopularniejszych platform transakcyjnych, z których handlowcy forex korzystają w 2021 roku. 

MetaTrader 4

  • MetaTrader 4 to de facto oficjalna platforma handlowa branży forex. Większość brokerów oferuje platformę, mimo że jest przestarzała. Platforma MT4 jest praktycznie przestarzała od czasu wprowadzenia MetaTrader 5, jednak wielu traderów i brokerów nadal preferuje MT4.
  • Brokerzy oferują swoim klientom MT4 za darmo. Możesz pobrać platformę i utworzyć konto demo ze strony brokerów forex lub strony MetaQuotes. 
  • MetaTrader 4 jest dostępny na PC, macOS, Linux, iPhone, Android i przeglądarki internetowe.
  • Platforma oferuje najpopularniejsze i najczęściej używane wskaźniki i narzędzia forex, które można dodać lub usunąć z dowolnego wykresu cenowego w kilka sekund. Więcej wskaźników można pobrać za pośrednictwem społeczności MQL5 lub zbudować je samodzielnie za pomocą MQL4.

cTrader

  • cTrader to nowoczesna platforma handlowa, która od ponad dekady konkuruje z MetaTrader 4.
  • Tylko kilkudziesięciu brokerów oferuje platformę, co oznacza, że ​​handlowcy, którzy chcą korzystać z cTradera, mają mniejszy wybór brokerów.
  • cTrader jest dostępny na PC, iPhone, Android i przeglądarki internetowe.
  • Wielu traderów, zwłaszcza młodszych pokoleń, przyciąga cTrader ze względu na jego nowoczesny i intuicyjny design. Doświadczeni traderzy cenią cTrader za jego zaawansowane funkcje, których brakuje innym platformom.

MetaTrader 5

  • MetaTrader 5 jest następcą MetaTrader 4. Chociaż platforma MT5 została wydana w 2010 r., zaczęła zyskiwać na popularności dopiero w 2018 r., gdy deweloper oprogramowania MetaQuotes ogłosił, że nie będzie już dostarczać aktualizacji dla platformy MT4. 
  • MT5 to platforma klasy wielu aktywów, która może łączyć się z giełdami w celu zakupu akcji, w przeciwieństwie do MT4, która obsługuje tylko kontrakty na różnicę.
  • Wygląd MT5 nie różni się zbytnio od poprzednika MT4; zachowuje klasyczne doświadczenie MetaTrader.
  • MetaTrader 5 jest dostępny na PC, macOS, Linux, iPhone, Android i przeglądarki internetowe.

1

przegląd metadanych 4
  • Większość brokerów forex na całym świecie korzysta z MetaTrader 4 lub wspiera aplikacje pomostowe, aby zintegrować je z platformą oprogramowania transakcyjnego.
  • MT4 można pobrać bezpłatnie ze strony brokera forex lub strony internetowej oprogramowania Metaquote. Może być używany na dowolnym komputerze PC lub Mac.
  • MetaTrader 4 ma w pełni zintegrowane i najbardziej popularne i szeroko stosowane wskaźniki i oscylatory forex, które można dodać lub usunąć na dowolnym wykresie cenowym w ciągu kilku sekund. Więcej wskaźników darmowych i płatnych można pobrać na stronie internetowej Metaquote.

2

Recenzja ctrader
  • cTrader to platforma internetowa, która umożliwia traderom przekształcenie dowolnego kompatybilnego komputera z dostępem do Internetu w wyrafinowaną stację transakcyjną. Fx Traders może uzyskać dostęp do swojego rachunku handlowego i zarządzać nim z dowolnego miejsca w dowolnym momencie po pomyślnym zalogowaniu.  
  • Wydajny system dostarczania danych, narzędzia do tworzenia wykresów cTrader umożliwiają najszybszą metodę dostarczania informacji, pozwalającą inwestorom na tworzenie inteligentniejszych i lepiej poinformowanych inwestycji w transakcje forex
  • Szybkie składanie zamówień, traderzy walutowi mogą wypełnić i złożyć swoje zamówienia w zaledwie milisekundy, nie ma ograniczenia liczby jednoczesnych zamówień, które mogą przetwarzać za pomocą oprogramowania „brak kolejki zamówień”.

Jak wybieramy najlepszych brokerów

Rozumiemy, że ważne jest, abyś miał godnego zaufania brokera walutowego, aby wpłacać pieniądze i handlować. Nowi handlowcy, którzy nie widzą technicznych zalet brokera, są łatwo kuszeni powierzchownymi ofertami, takimi jak bonusy, konkursy i prezenty, lub skłaniają się ku najwięksi brokerzy forex.

Branża forex jest nękana przez nieuczciwych brokerów i oszustów, którzy zrobią popołudniową przekąskę z niedoświadczonego tradera FX. Ci skorumpowani brokerzy zazwyczaj mają wszystkie niezbędne drobnym drukiem i zastrzeżenia, które powinni mieć. Ale wiele osób nie dostrzega drobnego druku i może zakochać się w takich brokerach.

Zbyt wielu handlowców walutowych pada ofiarą tych brokerów, którzy korzystają z profesjonalnie wyglądającej strony internetowej, a następnie biorą Twoje pieniądze. Dlatego zalecamy rozpoczęcie poszukiwania brokera od naszych recenzji brokerów forex.

Każdy broker, którego przeglądamy i wymieniamy w rankingu Forex, jest renomowany, regulowany i godny zaufania. Zapewniamy, że wszyscy mają doskonałe osiągnięcia, czystą historię regulacyjną i pozytywne recenzje od klientów. Dokładamy należytej staranności, gdy szukamy najbardziej godnych zaufania brokerów handlujących forex. 

Niektóre cechy, które oceniamy podczas recenzowania brokerów, obejmują:

  • Gdzie znajdują się ich biura: Jeśli nie możesz powiedzieć, gdzie znajduje się faktyczne biuro brokera forex, musisz być z nimi ostrożny. Dobra firma zawsze poda klientom fizyczny adres.
  • Jakie platformy transakcyjne oferują: Z kilkoma różnymi platformami handlowymi dostępnymi do handlu na rynku Forex, powinieneś wiedzieć, jaką platformę oferują i czy jest niezawodna. Niektóre z nich są nagradzane; inne są opracowywane przez brokera i mogą nie spełniać tych samych wysokich standardów, co inne platformy. Najpopularniejsze platformy to MetaTrader 4 MetaTrader i cTrader
  • Organy regulacyjne: Oferowanie usług handlu forex jest w większości krajów działalnością regulowaną. Dlatego brokerzy muszą być autoryzowani. Istnieje wiele organów regulacyjnych, zwanych właściwymi organami krajowymi, a każdy organ rządzi w inny sposób. Wielu brokerów w Europie jest regulowanych przez CySEC na Cyprze, podczas gdy CFTC i National Futures Association regulują amerykańskich brokerów forex. Te organy regulacyjne tworzą przepisy chroniące handlowców. Zapewniamy, że wymienione przez nas witryny przestrzegają tych zasad. 
  • Doświadczenie klienta: Powinieneś być w stanie bezpiecznie i bezpiecznie handlować online, nie martwiąc się o bezpieczeństwo swoich środków. Powinieneś być w stanie uzyskać wsparcie, kiedy go potrzebujesz, bez czekania godzinami lub dniami. Broker powinien również ułatwić Ci wpłacanie i wypłacanie środków. Uwzględniamy tylko te strony internetowe, które są znane z doskonałej satysfakcji z obsługi klienta. 
  • I wiele więcej: Inne kryteria, których używamy do przesiewania ogromnej liczby brokerów forex w Internecie, to warunki, które ci stawiają, metody, w jakie możesz wpłacać środki na handel, szybkość realizacji transakcji, prowizje i opłaty i wiele więcej 

Nasze recenzje forex są aktualne!

Zespół Forex Rank stale monitoruje i aktualizuje recenzje, aby zapewnić, że stale jesteśmy na bieżąco ze zmianami w branży brokerów forex. Rankingujemy również brokerów premium z wynikiem od 1 do 10, dzięki czemu możesz szybko ocenić różnice. Rankingi na naszej stronie są dynamiczne i zmieniają się wraz z poprawą lub degradacją usług w czasie.

Część linków Zarejestruj się do stron internetowych brokerów to linki partnerskie. Wielu z nas otrzymuje prowizję bez żadnych opłat. Dzięki temu możemy bezpłatnie tworzyć pomocne treści dotyczące handlu na rynku Forex dla naszych czytelników.